Lobo: ‘Kuiken’ spoorloos, was nog niet gedagvaard
12 Nov 2016, 12:16
foto


Advocaat Raoul Lobo die Romano Meriba bijstaat, zegt aan Starnieuws dat hij nog bezig was Leroy D., alias Kuiken, te achterhalen. Hij had deze getuige nog niet kunnen laten dagvaarden. Terwijl hij bezig was om zijn adres te achterhalen, vernam hij dat Kuiken spoorloos verdwenen was. Zijn voertuig werd onbeheerd in Paramaribo-noord aangetroffen.

“Ik was hem bezig te zoeken, maar kon hem niet bereiken. Daarom kon hij niet gedagvaard worden. Van diverse bronnen heb ik vernomen dat hij spoorloos is. Hij is een belangrijke getuige in de Meriba-zaak”, zegt Lobo. De medeverdachte in de Meriba-zaak, Errol S., heeft steeds aangegeven dat Meriba het brein was bij de beroving. Meriba heeft consequent verklaard niets met de beroving van de ondernemer R.S. te maken te hebben. Hij had op de rechtszitting van 16 augustus van dit jaar aangegeven dat Kuiken samen met Errol S. de beroving gepland had. Errol S. zei dat hij geen Kuiken noch kip kent.

Volgens Lobo is Kuiken een belangrijke getuige in deze zaak. “Ik zou hem ontmaskeren en daarom vond ik het belangrijk om hem te laten dagvaarden. Helaas, ik heb hem niet kunnen vinden en nu blijkt hij spoorloos te zijn”, merkt Lobo op. De advocaat deelde op de zitting vrijdag mee dat hij afziet van het horen van twee getuigen. Een van hen zou het tijdelijke met het eeuwige hebben verwisseld. Lobo om een nadere verklaring gevraagd over deze uitspraak, zegt dat hij dat heeft vernomen uit het veld. Hij weet niet of deze geruchten op waarheid berusten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May