DA'91 verwelkomt HPP-Platform op wijkvergadering
08 Nov 2016, 07:42
foto


Het HPP-platform heeft zich tijdens een wijkvergadering in het ressort Koewarasan in Wanica, aangesloten bij DA'91. De rode draad op deze vergadering was 'opgeven is geen plan voor verbetering'. Voorzitter Angelic Alihusain-Del Castilho verwelkomde Prem Ramtahalsing van HPP-platform met zijn achterban met het nodige ceremonieel. '

Het kersverse DA’91 lid Ramtahalsingh, gaf aan dat hij zich bij de partij aansluit om haar principiële politieke standpunten en een nationale uitstraling, waarbij etnische politiek wordt verworpen. Mensen met een crimineel verleden worden niet gekandideerd door de partij en de corruptiebestrijding staat hoog in het vaandel. Samenwerking van DA’91 met partijen waarvan het leiderschap verdacht wordt van en/of veroordeeld is voor misdrijven, is uitgesloten.

Alihusain-Del Castilho gaf aan dat de regering onbeschaamd verder gaat met verkwistend beleid en verwees naar de beëdiging van de nieuwe districtscommissarissen. De criteria voor het benoemen van personen in zulke hoge bestuurlijke functies zijn zoek. Het criterium van de NDP-regering is partijloyaliteit. Als voorbeeld hield zij de aanwezigen vrijdag voor dat de distributie van voedselpakketten voornamelijk gaat naar partij-loyalisten en ook de toekenning van sociale steun geschiedt langs etnische lijnen.

Sunil Oemrawsingh gaf aan dat hoewel er beperkingen zijn om vanuit de oppositie structureel veranderingen door te voeren, er ook bijzondere mogelijkheden zijn. "Aan de basis van de verandering die we als DA’91 willen brengen, ligt het versterken van de partij, het ondersteunen van elkaar en het delen van informatie". Oemrawsingh merkte op dat hoewel de verkiezingen gepland zijn voor 2020, gezien de ontwikkelingen in het land, ze veel eerder zouden kunnen plaatsvinden. Hij riep de aanwezigen dan ook op om het partijwerk zodanig aan te pakken alsof de verkiezingen op elk moment kunnen plaatsvinden.

Alihusain-del Castilho beloofde dat DA’91 het contact met de samenleving zal voortzetten om inzicht te verschaffen over de wantoestanden die zich voordoen. Daarnaast zullen concrete acties worden ondernomen om verandering te bewerkstelligen. "We moeten samen een toekomst bieden aan onze kinderen, een toekomst die goed en stabiel moet zijn. Als we dat doen, zijn de mogelijkheden voor onze partij onbegrensd!", stelde de partijleider.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May