Na pilot Suraems: Behoefte aan permanente ambulance
07 Nov 2016, 23:06
foto
De ambulancedienst van Suraems.


Stichting Suraems (Suriname Ambulance en EMS-Services) constateert dat er behoefte is aan een permanente ambulancedienst. Voorzitter Roel Brug zegt de behoefte te hebben vastgesteld door met de Centrale Meldkamer van het Korps Politie Suriname een pilotproject uit te voeren gedurende vier maanden. Suraems is in februari 2015 opgericht met als doel op duurzame wijze te voorzien in de medische behoeften van de samenleving.

Tijdens deze pilotfase is de ambulance van Suraems 53 keer uitgereden om personen te vervoeren naar een ziekeninstelling. Volgens Brug zal deze ambulancedienst effectief worden ingezet voor personen die al dan niet acuut vervoerd moeten worden van en naar een ziekeninstelling voor medische zorg. Het streven is om op verschillende strategische locaties in stad en district een ambulancepost neer te zetten om de aanrijtijd te verkorten, zegt Brug. Suraems beschikt nu over een ambulance die is uitgerust met goede apparatuur om tijdens de rit alvast basishulp te kunnen bieden aan een patiënt. “We zullen in de toekomst zeker meer ambulances nodig hebben en middels crowdfunding wordt getracht de middelen bij elkaar te krijgen om de ambulances aan te schaffen,” zegt Brug.

Het voorzien in de behoefte voor een permanente ambulance dienst voor de samenleving heeft ook een kostenaspect. De verzekeringsmaatschappijen dekken slechts een deel van de ambulance kosten tot SRD 250. Om goed in te spelen op deze behoefte zal wel betaald moeten worden.

Naast het verzorgen van een permanente ambulancedienst wil Suraems zich ook onderscheiden van andere medische stichtingen door duurzaam te voorzien in de aanwas van medische verbruiksartikelen voor medische- en zorginstellingen. Om beter in te kunnen spelen op de medische noden van personen zijn Stichting 1 voor 12, Stichting Suridocs en Stichting Sureams een samenwerking aangegaan. Deze samenwerking heeft een duurzaam karakter, omdat op regelmatige basis ingespeeld zal worden op de behoeften van personen die zich melden bij 1 voor 12 voor medische hulp. Deze hulp omvat voorziening van medische hulpmiddelen tot medische behandeling en nazorg in het buitenland, deelt Brug mee. Bij Suraems is er een team van verpleegkundigen tewerkgesteld dat gespecialiseerd is in het bieden van acute hulp.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May