Massagesalons in DNA
08 Nov 2016, 11:03
foto


De begrotingsbehandelingen zijn een jaarlijks terugkerend hoogtepunt binnen onze Nationale Assemblee. Ik heb er tien jaren doorgebracht dus ken ik het traject nog heel goed. Vaak genoeg was het een lijdensweg van aanzitten en aanhoren van oeverloze discussies en elkaar herhalende sprekers die graag hun eigen stem wilden horen.

Ik volg de begrotingsbehandelingen zeg maar zijdelings en wat anno 2016 opvalt, is dat er slechts enkelingen zijn die bij de algemene politieke beschouwingen, het daadwerkelijk over de issues hebben gehad. Degenen die begrepen hebben wat de algemene politieke beschouwingen zijn, hebben enkele interessante vragen gesteld zoals vragen over criminaliteitsbestrijding, over de koersontwikkeling, over de aanpak van corruptie, etcetera. Bij mij bestaat de indruk dat sommige DNA-leden de begrotingen niet eens hebben doorgenomen. Bijvoorbeeld, indien u wilt weten hoeveel de regering uit eigen middelen heeft opgebracht voor criminaliteitsbestrijding, dan kijkt u naar de cijfers die op de begroting voorkomen. Het is simpelweg af te lezen van de begroting.

De discussie die naar mijn mening gevoerd moet worden, is of dat bedrag voldoende is om de criminaliteit te bestrijden of niet. Indien het u onvoldoende lijkt, dient u een eigen begroting in en vraagt u de regering mee te gaan met uw inzichten. Onze DNA-leden van coalitie en oppositie kunnen in de koffiekamer lekker met elkaar op de koffie (sommige DNA-leden gaan bij de president op de koffie) dus zou het in het belang van het land moeten kunnen dat er gemeenschappelijk gekeken wordt naar de cijfers en aan de regering voorstellen kunnen worden gedaan ter amendering van de begroting. En als de coalitie het niet doet, dan zou de oppositie een tegenbegroting kunnen presenteren. Zo weet het volk of ze werken voor hun vette salaris.

Veel hoop heb ik niet dat men het fatsoen ten opzichte van het volk zal kunnen opbrengen om daadwerkelijk de begrotingen in te kijken en positieve voorstellen te doen (met oppositieleiders die eeuwig uitlandig zijn kunnen we dat ook niet verwachten).
Wat ook opvalt is dat sommige DNA-leden maar niet verder komen dan massagesalons. In mijn ogen zijn het non-valeurs die in die positie zijn beland slechts door chantagepolitiek en ten koste van gekwalificeerde krachten binnen die partij.

Mr. Drs. Sharmila Kalidien-Mansaram
(a tittre personel)
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May