Waterberg vraagt om kipproductie te stimuleren
06 Nov 2016, 08:28
foto
Celsius Waterberg, fractieleider van de BEP.


Celsius Waterberg, fractieleider van de BEP, (coalitiepartner) vroeg tijdens de algemene politieke beschouwingen in De Nationale Assemblee aandacht voor de productiesector. Uit gegevens verstrekt door president Desi Bouterse in de jaarrede blijkt dat 25 miljoen kilogram kip geconsumeerd wordt in Suriname. Hiervan wordt 16 miljoen kilogram geïmporteerd. Waterberg vroeg om de productie van kip te stimuleren waardoor deviezen bespaard kunnen worden, terwijl ook de werkgelegenheid wordt bevorderd.

De politicus pleitte ervoor om ook kwekerijen op te zetten in het binnenland. Zo kunnen bedrijven die actief zijn in het binnenland, worden voorzien van kippenvlees. Hetzelfde geldt voor de productie van rijst. Er wordt droog rijst geplant in Brokopondo. Waterberg vroeg om meerdere gebieden in het binnenland te betrekken bij de rijstproductie. Dit voor eigen consumptie maar ook voor afzet in andere delen van het land.

De BEP-fractieleider merkte op dat binnenlandbewoners historisch aan landbouw doen. Bij training van personen, moeten landbouwers uit het binnenland meegenomen worden. Waterberg vroeg ook de aandacht voor verbetering van het onderwijs en aanpak van te grote klassen. Ook memoreerde hij dat nog steeds mensen niet geholpen zouden worden door de Medische Zending die niet over een verzekeringspasje beschikken. Waterberg blijft erbij dat de medische zorg in het binnenland niet gelaten moet worden in handen van particulieren. President Bouterse zal maandag De Nationale Assemblee antwoorden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May