Abdoel: Regering moet optreden tegen 'volksterroristen'
04 Nov 2016, 00:01
foto
Assembleelid Amzad Abdoel wil dat de regering maatregelen treft om de koers te stabiliseren. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Amzad Abdoel (NDP) roept de regering op om zo streng mogelijk op te treden tegen een groepje kapitaalkrachtigen in het land "dat anytime en any moment kan bepalen of de wisselkoers stijgt of daalt en niets is zorgwekkender dan een Centrale Bank die niet hiertegen kan optreden". Het Assembleelid voerde tijdens de algemene politieke beschouwingen donderdag aan, dat de valutamarkt moet worden geordend en noemde de mensen die de koers aanjagen 'volksterroristen'.

"Niets is gevaarlijker in een land, dan wanneer een groepje kapitaalkrachtigen in het land bepalen welke prijzen de lokale bevolking betaalt voor goederen en diensten. Mevrouw de voorzitter, ik vraag via u aan de regering om zo stringent mogelijk op te treden tegen deze volksterroristen. Niets is slechter voor de economie dan een schommelende, constant fluctuerende wisselkoers. Het heeft nadelige gevolgen voor de investeerders, het volk, de mensen die huishuur moeten betalen in vreemde valuta, mensen die hun auto’s moeten aflossen in valuta, mensen met hypotheken in valuta, voor studenten die in vreemde valuta hun studie moeten betalen en vooral voor de consument die iedere dag tegen andere prijzen in de winkels moet aankijken! Een constant fluctuerende koers frustreert het totale volk en houdt iedereen in onzekerheid," betoogde het assembleelid.

Abdoel stelde dat als bij een nulpunt begonnen moet worden, dan moet dat gebeuren. "De roep van het volk is duidelijk wanneer wij hierover praten. Sluit al de cambio’s hoor je ze ook wel vaak zeggen. Ik ben de mening toegedaan dat de regering alle maatregelen die in haar vermogen ligt, moet treffen om de koers stabiel te houden," zei de politicus.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May