Gajadien levert heftige kritiek op beleid regering
04 Nov 2016, 01:42
foto
Waarnemend fractieleider van de VHP, Asiskumar Gajadien.


De waarnemend fractieleider van de VHP, Asiskumar Gajadien, vindt dat de regering er werk van maakt om het volk in armoede te dompelen. Hij stelde dat president Desi Bouterse jonge meisjes naar massagesalons stuurt. Het volk wordt uitgekleed, waarbij grote delen van het volk zelfs naar oude kleding zouden vragen. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vroeg Gajadien om de woorden terug te nemen, want de president stuurt niemand naar massagesalons. De politicus zei dat hij in een eerder betoog, dat ook gezegd had. Na enig gehaal en getrek nam hij de woorden terug en zei dat het beleid van de president maakt dat meisjes in massagesalons terechtkomen.

Gajadien haalde tijdens de algemene politieke beschouwingen donderdag flink uit naar de regering. "De president gaf in een eerdere jaarrede aan dat er onnoemelijk veel werk is verzet door de regering in het kader van de productieverhoging, werkgelegenheid, inkomstenverbetering, vergroting van de leefbaarheid, het scheppen van een schoon milieu etc etc. Niets van dit verhaal klopt, de realiteit wijst iets heel anders aan. Het volk is iets voorgehouden, dat niet de realiteit is," stelde de volksvertegenwoordiger. Hij wil concreet van de regering weten hoeveel productieverhoging, werkgelegenheid, inkomstenvermeerdering en verbetering van de leefbaarheid, is bereikt.

De VHP-topper zei dat in de Financiële Nota het volk ernstig is misleid met de aankondiging dat economische groei en duurzame ontwikkeling van 2016, het komende jaar wordt gecontinueerd. "Welke economische groei is gerealiseerd, die zal worden gecontinueerd in 2017? Welke duurzame ontwikkeling is gerealiseerd die zal worden gecontinueerd? Kan de regering aangeven welke van haar maatregelen zullen leiden tot economische groei? Welke economische groei wenst de regering precies? Welke sectoren zullen bijdragen aan de economische groei en voor hoeveel. Heeft de regering becijferd hoe dit zal worden bereikt? Allemaal zaken die op geen enkele wijze concreet worden aangegeven. Nog erger, in de jaarrede op pagina 4 staat dat in de komende jaren, de economische groei en het per capita inkomen toenemen met een beheersbare inflatie en met een lage schuldpositie. President ik zou mij, voor mij zelf niet alleen, maar ook voor de regering diep, diep, schamen om dit neer te pennen. Lage schuldpositie, terwijl de schulden steeds meer toenemen en steeds weer nieuwe schulden worden gemaakt om oude af te lossen. Enorme prijsstijgingen over de gehele linie die haast oncontroleerbaar zijn geworden, de hele economie verlammen, de bedrijvigheid doen afnemen, investeerders afschrikken, en het volk verder doet verarmen," betoogde Gajadien.

De VHP-fractieleider voerde aan dat volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de inflatie dit jaar 77% zal zijn. Wat gaat de regering hiertegen doen, wat zijn de effecten hiervan? wil Gajadien weten. Het IMF heeft voorspeld dat de economie met 7% zal inkrimpen. De koersontwikkeling werd ook aan de kaak gesteld door de politicus. Hij wilde net als diverse andere Assembleeleden ook duidelijkheid over de staatsobligaties van US$ 550 miljoen die de regering is aangegaan. Het volk wordt volgens Gajadien uitgeperst door de regering met onder andere een fluctuerende koers, de inflatie, de belastingmaatregelen en de vele schulden die gemaakt worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May