Topklasse start met winst voor Leo Victor op PVV
03 Nov 2016, 02:36
De wedstrijd PVV- Leo Victor is geëindigd in 2-5.

De wedstrijden van de Topklasse van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) zijn gisteren aangevangen. Leo Victor nam het op tegen de Politie Voetbal Vereniging (PVV). Het werd 5-2 voor Leo. Opmerkelijk was dat bij dit nieuwe seizoen, dat geheel in het teken staat van gelicentieerde clubs, zonder enig tam tam van de SVB, is aangevangen.

Leo Victor én PVV zijn heel fris gestart tijdens deze ontmoeting. PVV opende reeds in de 9e minute de score middels een penalty. Specialist Jimmy Patrik die het vorige seizoen voor Inter Moengo Tapoe uitkwam, noteerde dit doelpunt op zijn naam. 5 minuten later bracht Leo Victor door Gilberto Cronie de stand in evenwicht:
1-1. Na 20 minuten spelen was het duidelijk dat Leo Victor een treetje hoger was dan PVV. Er werd gericht de aanval opgezocht en het spel van PVV, die het vorige seizoen nog in de Eerste Klasse speelde, vlotte maar niet. Het was een kwestie van tijd en zorgvuldigheid bij Leo Victor om het net te vinden. PVV hield nog stand in deze eerste 45 minuten.

In de tweede helft brak PVV los. Romano Holtuin maakte in de 52e minuut een goede schijnbeweging op rechts. Hij schudde de verdediger van zich af en noteerde met een schuiver de bal laag over het veld de doel in: 2-1.
Bij het derde doelpunt van Leo Victor ging de doelman van PVV Reynaldo Swedo niet vrij uit. Een hoekschop die eenvoudig kon worden weggewerkt, werd slapjes op het hoofd van Ivanildo Misidjan van Leo Victor geplaatst. Hij kopte de bal weer netjes over Swedo het doel in: 3-1. PVV zakte verder weg in de wedstrijd. Niets lukte bij de politieclub, terwijl Leo Victor steeds agressiever de aanval opzocht. Een handbal in het strafschopgebied leverde een penalty op voor Leo. Misidjan was trefzeker en noteerde zo zijn tweede doelpunt voor de avond: 4-1. Met een fraaie krul op links van Cronie werd Swedo voor de laatste maal in de strijd verslagen: 5-1.
PVV kreeg nog een penalty in de blessuretijd met enkele seconden voor het laatste fluitsignaal. Jimmy Patrick was wederom trefzeker en bepaalde zo de eindstand op: 5-2.

Een interessante ontmoeting dit weekend is ongetwijfeld de wedstrijd tussen kampioen Inter Moengo Tapoe en semi-kampioen Transvaal in het Ronnie Brunswijk Stadion.