Aaron-Denz: Ik ben om principiële redenen uit DOE-bestuur
03 Nov 2016, 06:13
foto
Marilyn Aaron-Denz stapt op als ondervoorzitter DOE. (Foto: Facebook)


"Ik ben om principiële redenen opgestapt als ondervoorzitter van DOE. Ik ben voorstander van bestuursverkiezingen, maar ik merk dat dit bestuur aanblijft en dat er geen verkiezingen zullen worden gehouden op korte termijn. Wel dan stap ik uit het bestuur, maar blijf lid van DOE. Ik blijf ook kernvoorzitter van Latour," zegt Marlyn Aaron-Denz in gesprek met Starnieuws.

Aaron-Denz is ook lid van de Staatsraad. Zij zou deze functie willen continueren. De politica vindt dat het een testcase is voor DOE-voorzitter Carl Breeveld om aan te tonen dat hij een 'pro Suriname' beleid voert. Zij is beleidsadviseur bij het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, waar partijgenoot Regilio Dodson de scepter zwaait. Dodson is aangebleven als minister terwijl DOE uit de coalitie ligt.

"Ik ben beleidsadviseur en dat is een ambtelijke functie. Ik kan deze functie niet neerleggen omdat DOE uit de coalitie is. Ik kies voor het algemeen belang boven partijbelang. Moet ik dan spookambtenaar worden en mijn geld ontvangen zonder te werken ervoor. Is dat waar het DOE-bestuur zich sterk voor maakt. DOE heeft altijd gesteld zaken anders aan te pakken dan andere partijen. Dat moet in de praktijk ook waargemaakt worden," stelt Aaron-Denz.

Binnen DOE was aanvankelijk besloten dat er een bestuursverkiezing zou komen. Na enige tijd is aangegeven dat de verkiezing komt, alleen op een iets later tijdstip. Bij een vervolg vergadering is ineens een heel ander besluit genomen. Aaron-Denz was die dag niet op de vergadering vanwege haar verjaardag. "Ik sta niet achter dit bestuur en als er geen verkiezing komt, dan stap ik op. Dat zijn mijn principes," beklemtoont Aaron-Denz.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May