Beëdiging en installatie dc's vindt in Wanica plaats
01 Nov 2016, 06:15
foto
Roline Samsoedien, deken van de districtscommissarissen.


De tien nieuwe districtscommissarissen (dc's) worden woensdag gezamenlijk beëdigd door president Desi Bouterse op het districtscommissariaat van Wanica aan de Tawajarieweg te Lelydorp. De deken van de dc's, Roline Samsoedien, is de gastvrouw. Zij heeft namens minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling, de officiële uitnodigingen verstuurd.

Minister Dikan om een reactie gevraagd over de locatie, zegt aan Starnieuws dat het kostenbesparend is om de beëdiging en installatie van de dc's in één keer te doen plaatsvinden. Samsoedien merkt op dat Wanica de meest aangewezen plek is om deze activiteit te organiseren. De districtscommissariaten in Paramaribo hebben niet zoveel ruimte. Ook in het presidentieel paleis is er niet zoveel plaats om iedereen op te vangen. Uiteindelijk is er gekozen voor Lelydorp.

Naast de invulling van alle zeven bestuursressorten van Sipaliwini, zal Wanica ook opgedeeld worden. Samsoedien die de scepter zwaait in Wanica, merkt op dat de economische activiteiten enorm toegenomen zijn. Ook de bevolkingsgroei is behoorlijk toegenomen. Het is niet te doen om vanuit Lelydorp alle zeven ressorten te managen.

De opdeling van Wanica is reeds goedgekeurd en afgekondigd. De ressorten Lelydorp, De Nieuwe Grond, Houttuin en Domburg zullen vallen onder de dc Wanica Zuid-Oost. De ressorten Saramaccapolder (Leidingen), Kwatta en Koewarasan zullen ressorten onder de dc Wanica Noord-West. Deze dc zal gebruik maken van de dependance van Leiding 8 A. Samsoedien legt uit dat er nog enkele aanpassingen moeten komen, zoals een betaal- en een technische dienst. Samsoedien wordt benoemd tot regionaal commissaris. Dat zal op een ander tijdstip gebeuren, omdat enkele administratieve zaken nog in orde moeten worden gemaakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May