NPS bij Divali-viering: Stap uit de duisternis!
30 Oct 2016, 01:17
foto


De Nationale Partij Suriname (NPS) grijpt het Divalifeest aan om een oproep te doen aan het volk. "Stap uit de duisternis en sluit je aan bij het licht," zegt voorzitter Gregory Rusland. De partij doet ook een dringend beroep op de regeerders om het Surinaamse volk uit de duisternis te halen en het licht weer te laten schijnen.

"A regering dof a peer gi Sranan", is de veelgehoorde klaagzang, stelt de NPS. "Een groot deel van het volk leeft nu in duisternis vanwege het onoverzichtelijk en verkwistend beleid van de huidige regeerders. Zonder enige vorm van gevoel wordt dit land en ons volk gestort in een avontuur dat direct of op termijn desastreuze gevolgen heeft. Grote katalysatoren van ontwikkeling zoals de energiesector worden niet strategisch ingezet, er is een schrijnend tekort aan medische verbruiksartikelen in ziekenhuizen, prijzen in de winkels vliegen de pan uit, onze waterbronnen worden verpand en er ontbreekt gedegen beleid voor de aanpak van de criminaliteit en milieuvraagstukken."

Dit zijn slechts enkele punten die ertoe hebben geleid dat Surinamers hun eigen land haast niet meer herkennen, zegt de 'groene partij'. "Een land dat onder het regime van de NPS voldoende perspectief bood en nog biedt voor ontwikkeling en groei. Het Divalifeest dient daarom ook in bezinning te worden gevierd door ons allen waarbij wij ons moeten afvragen: Wat is goed en wat is slecht, wanneer is er licht en wanneer duisternis?"

Bij beantwoording van deze vragen zal gauw duidelijk worden volgens de NPS dat de samenleving kiest voor het licht dat verbonden is met het goede. "Het volk gaat voor helder en prudent beleid. Dit alles staat in verbinding met de structuur van de NPS; een structuur waarbij de droom van een welvarend, vredig, evenwichtig land kan worden gerealiseerd." De NPS wenst de samenleving een 'Subh Divali'.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May