Divali in het hele land ingeluid met fakkeloptocht
30 Oct 2016, 00:01
foto
Divali-optocht van Shri Maha Shaktie Doerga Samaadj te Leiding 9A. (Foto's: Power TV)


In diverse delen van het land hebben verschillende organisaties een Divali-optocht gehouden zaterdagavond. Traditiegetrouw vindt deze activiteit sinds jaar en dag plaats aan de vooravond van Divali. Honderden mensen liepen met een fakkel door de straten. Zij werden begeleid door de politie en de eigen organisatie.

De optocht wordt maanden van te voren voorbereid. Het meisje dat de rol van de Hindoe Godin Laksmi op zich neemt, wordt getraind in hoe zij zich moet opstellen, hoe zij moet zitten en wat zij moet doen tijdens de optocht. Zij zit voor in de praalwagen en groet de hele optocht door de mensen langs de straat en spreekt ook de zegen uit.
Na de optocht worden nog speeches gehouden in de mandirs, gevolgd door culturele optredens. Er wordt stilgestaan bij de betekenis van Divali. Laksmi, de Godin van licht en welvaart, wordt verwelkomd in een schone omgeving.

Dagen van te voren worden de huizen en de erven schoongemaakt, waardoor Laksmi met eerbied kan worden ontvangen en de zegeningen uitstraalt over de mensen en het land. Vanavond worden in huiselijke kring de dia's aangestoken. Op de Divali-dag worden veel lekkernijen klaargemaakt, die ook verdeeld worden onder families en buurtgenoten. Tijdens Divali zijn Hindoes vegetarisch.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May