DNL: Roer omgooien in geest van Divali
29 Oct 2016, 10:21
foto
Dharm Mungra, voorzitter van De Nieuwe Leeuw.


Het Divalifeest welke in de volksmond bekend is als het 'lichtjesfeest' heeft als filosofische betekenis de overwinning van het licht op de duisternis, van het goede op het kwade, wijsheid op onwetendheid en van de waarheid op onwaarheid. In deze zin heeft dit feest een belangrijke betekenis en nodigt eenieder uit om, ongeacht ras, geloof of afkomst op zoek te gaan naar zijn eigen innerlijk licht.

Dit feest wordt om zijn universele betekenis nu dan ook in grote delen van de wereld gevierd. Ons volk maakt thans een moeilijke periode mee welke gekenmerkt wordt door grote sociale en economische ellende ten gevolge van de snel groeiende werkloosheid, stijgende criminaliteit, op hol geslagen wisselkoersen en prijzen van levensonderhoud en dalende productie inkomsten ingegeven door slecht bestuur en zwakke gemeenschapszin.

Aan deze crisis kan wel een halt worden toegeroepen indien wij als volk en beleidsmakers in de geest van de Divali-boodschap het roer drastisch omgooien en in plaats van verdeeld, eensgezind de uitdagingen waarmee wij zijn geconsenteerd aangaan. Dit kan alleen door respect voor elkaar te hebben, door met volledige inzet en vaderlandsliefde te werken aan de ontwikkeling van ons land, door de democratie in zijn ware zin tot zijn recht te laten komen en bij al onze handelen rechtvaardigheid, eerlijkheid en voorbeeldigheid de boventoon te laten voeren. Het bestuur van De Nieuwe Leeuw wenst eenieder een Shubh Divali toe.

Ir. Dharm Mungra
(voorzitter)
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May