Goed gesprek tussen SPB en korpsleiding in bijzijn minister
17 Oct 2016, 00:01
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie.


De Surinaamse Politiebond (SPB) heeft aangegeven een gesprek te willen hebben met korpschef Agnes Daniel. Starnieuws verneemt dat het bondsbestuur contact heeft gemaakt met minister Jennifer van Dijk-Silos om als intermediair op te willen treden. De bewindsvrouw bevestigt tegenover Starnieuws dat zondagavond onder haar leiding een gesprek is geweest tussen het bondsbestuur en de korpsleiding.

De minister zegt dat zaken uitgesproken zijn. Zij wacht het resultaat af van de algemene ledenvergadering die voor maandagmiddag is gepland.
De korpschef had tijdens een spoed persconferentie zaterdag aangegeven dat zij open staat voor communicatie. Zij had tot dan slechts via de media vernomen dat het bestuur van de SPB er niet tevreden mee is dat het nieuwe dienstrooster niet landelijk wordt ingevoerd, maar eerst in enkele ressorten van alle vier regio's een pilot gedraaid wordt.

De vaste Assembleecommissie van Justitie en Politie had ook een bemiddelingspoging ondernomen tussen het bestuur van de SPB en de minister. Dit gesprek is zaterdag geweest. Met het bestuur is afgesproken dat twee weken een pilot wordt gedraaid met het nieuwe dienstrooster. Op 2 november zal een evaluatie worden gehouden. De minister hoopt met de laatste ontwikkelingen dat de rust terugkeert en wordt gewerkt aan de verdere versterking van de politieorganisatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May