Consumentenkring wil dat prijzen omlaag gaan
17 Oct 2016, 09:43
foto


De Consumentenkring Suriname vindt dat winkeliers en de handel bezig zijn met manipulatie en commercieel misbruik maken van de situatie. Zij geven aan dat de prijzen niet verlaagd kunnen worden, omdat de koers hoger was toen het product werd aangeschaft. "Wij hekelen deze houding en roepen de winkeliers en handelaren op onmiddellijk de prijzen navenant te droppen met de koersdaling", zegt Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring.

Het is volgens de Consumentenkring niet correct om de prijs in SRD te houden op die zelfde hoogte als toen de koers van de dollar hoog was. Door dat te doen maken de winkeliers en handelszaken extra winst. En dat is niet eerlijk. De waarde van de SRD neemt toe dus men is instaat met minder SRD even veel aan producten aan te schaffen.

"Wij roepen het ministerie van Handel en Industrie op om prijscalculatie voorbeelden te publiceren over de prijsverlaging van producten, zodat de handel kan zien dat ze evenveel aan waarde kunnen aanschaffen als ze de prijzen navenant de koersdaling van de dollar aanpassen. "Consumenten wees alert en probeer elke vorm van manipulatie te doorgronden. Wij moeten een samenleving creëren van eerlijke en transparante handel," zegt Alleyne.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May