Brazilië opent eerste olifantenreservaat in Latijns-Amerika
16 Oct 2016, 08:45
foto
Guida en Maia zijn de eerste bewoners van het reservaat in Mato Grosso, Brazilië. (Foto's: AP)


Brazilië heeft het eerste olifantenreservaat geopend in Latijns-Amerika. Het reservaat biedt ruimte aan ongeveer vijftig circusdieren uit de regio. Guida en Maia, beide meer dan 40 jaar oud, zijn de eerste bewoners.

De dieren krijgen veterinaire zorg en zullen hun verdere leven doorbrengen in beboste gebieden met weilanden. Een in Amerika gevestigde groep heeft het land gekocht als toevluchtsoord voor olifanten uit dierentuinen. Steeds meer wetten verbieden het gebruik van dieren in circussen. Daar komt nog bij kijken dat veel dierentuinen in de regio sluiten. En precies daar komt het reservaat in om de dieren op te vangen.

Beide olifanten komen vermoedelijk uit Thailand, waar ze illegaal werden genomen voor exploitatie in het circus. De Global Sanctuary for Elephants heeft 1.150 hectare grond gekocht voor één miljoen US dollars te betalen over vijf jaar. Het gebied ligt in de westelijke deelstaat Mato Grosso.

In de eerste fase van het project zullen maximaal zes dieren worden geplaatst. Het reservaat is niet toegankelijk voor bezoekers.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May