Stivoki reageert op bericht over ingrijpen Sozavo
16 Oct 2016, 04:58
Het bestuur van de Stichting voor het Kind (Stivoki) ontkent dat het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft ingegrepen bij de instelling. Benadrukt wordt dat op instigatie van het bestuur de directie van het Bureau Opvanginstellingen van Sozavo is benaderd met het verzoek om medewerking te verlenen dat kinderen teruggeplaatst worden in hun gezinssituatie of andere instellingen.

Het ministerie van Sozavo heeft in een persbericht eerder gesteld dat het bureau Kinderopvanginstellingen na overleg met de leiding van het ministerie, op grond van wettelijke regelingen voorzieningen getroffen. "Zo zijn alle kinderen die de dupe dreigden te worden van mogelijke mismanagement, door het Bureau Kinderopvanginstellingen ondergebracht in een directe voorziening. Hetgeen inhoudt dat met andere kinderopvanginstellingen die voldoen aan de wettelijke voorwaarden opgenomen in de wet, overleg is geweest om de kinderen die de dupe dreigden te worden, op te vangen. Alhoewel deze maatregelen consequenties heeft voor de bedrijfsvoering van deze instellingen is er toch gemeend voorzieningen te treffen. De pupillen zijn ondergebracht bij Huize Tamara en naaste familieleden.

Nadat de rust binnen de geledingen van Stichting voor het Kind is teruggekeerd, zal het ministerie van Sociale Zaken het bestuur uitnodigen voor een gesprek om rekening en verantwoording af te leggen van het gevoerde beleid en de besteding van de ontvangen subsidiegelden", stelt Sozavo.

Op het bericht van Sozavo, verwerkt door Starnieuws, reageert het bestuur van Stivoki.

U kunt de reactie van het bestuur van Stivoki hier downloaden.
pdf-icon.gif Tegenbericht_Starnieuws_p1.pdf     pdf-icon.gif Tegenbericht_Starnieuws_p2.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May