Gajadien: Koers gaat kunstmatig omlaag
14 Oct 2016, 07:07
foto
De indicatieve koers van de Centrale Bank van Suriname voor vandaag.


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt dat de koers kunstmatig omlaag wordt gebracht. Hij voerde aan dat de douanekoers al drie weken SRD 7,82 is, terwijl de koers al onder de SRD 7,28 voor de US dollar is. Gajadien voerde aan dat de koers daalt, omdat er een krapte wordt gecreëerd in SRD.

Het Assembleelid merkte op dat verschillende schulden niet worden betaald. De directeur van de EBS heeft aangegeven dat sinds vorig jaar geen subsidie is ontvangen van de overheid. Volgens Gajadien zal er een 'tsunami-effect' ontstaan als straks de onderwijsbonden extra geld krijgen en andere achterstanden worden ingelopen. Hij benadrukte dat er een goede planning moet komen. Dit soort kunstmatige zaken werken volgens hem alleen maar averechts.

Partijgenoot Jeetindra Kalloe wees er op dat de koers omlaag gaat, maar de goederen in de winkels nog even duur zijn. Ook inputs voor de productiesector zijn niet omlaag gegaan. De indicatieve koers van de Centrale Bank van Suriname voor vandaag is SRD 7,20 voor de verkoop van de US dollar. De opkoopprijs is SRD 7,08. De verkoopprijs voor de euro is SRD 7,96.
De regering heeft nog niet geantwoord op de vragen die over de koers zijn gesteld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May