Gevaarlijke orkaan Nicole bedreigt Bermuda
13 Oct 2016, 08:49
foto


Een uiterst gevaarlijke orkaan nadert het eiland Bermuda in de Atlantische Oceaan, waarschuwen weersvoorspellers. Orkaan Nicole heeft zich net als zijn voorganger Matthew, versterkt tot een categorie vier storm met winden van meer dan 215 kilometer per uur.

Verwacht wordt dat Nicole later vandaag aan land gaan op Bermuda. De bewoners van het eiland hebben het dringend advies gekregen om binnen te blijven. Vorige week heeft orkaan Matthew delen van Haïti totaal verwoest en heeft honderden levens geëist.

Het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) zegt dat de kern van de orkaan volgens zijn voorspelde pad in de buurt van Bermuda zal passeren. Het weersysteem zal licht afzwakken, maar de verwachting is nog steeds dat hij een orkaan met grote kracht zal zijn als hij Bermuda bereikt.

Het NHC heeft gewaarschuwd voor "grote en verwoestende golven". Scholen en overheidsgebouwen op het eiland blijven vandaag gesloten, terwijl en luchtvaartmaatschappijen vluchten naar Bermuda hebben geannuleerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May