Aanpak criminaliteit vandaag op agenda DNA
13 Oct 2016, 10:56
foto


Veiligheid is een heet hangijzer dat vandaag aan de orde zal worden gesteld in De Nationale Assemblee tijdens het 'vragenuurtje'. Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) heeft dinsdag geprobeerd deze zaak aan te zwengelen, maar heeft de ruimte niet gehad van vicevoorzitter Melvin Bouva die de vergadering heeft geleid. Bouva stelde dat ook hij bezorgd is over de veiligheid, maar dat Mathoera buiten de orde was en de ontwerpwet moest behandelen.

Bouva geleidde de vraag wel door naar de regering die nog geen antwoord heeft gegeven over deze kwestie. Vandaag zal opnieuw de aandacht hiervoor worden gevraagd. De afgelopen periode is criminaliteit enorm verruwd. Er zijn doden gevallen, terwijl veel burgers in hun huis worden overrompeld door criminelen. Zij worden mishandeld en beroofd.

Verschillende politiebureaus hebben onvoldoende voertuigen die kunnen worden ingezet. Ook diverse surveillance voertuigen zijn defect. De politietop heeft deze problemen vaker onder de aandacht gebracht van de minister van Justitie en Politie. Door de precaire situatie in het land kan er niet altijd meteen voor een oplossing worden gezorgd.

President Desi Bouterse zei in Info Act dat de geweldsgolf hem ook zorgen baart. Deze kwestie is besproken met diverse betrokkenen, waarbij de maatregelen zijn aangescherpt. De president erkent dat de criminaliteit te hoog is en dat het alle aandacht van de regering krijgt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May