Scholieren willen voortzetting avondmulo in Albina
13 Oct 2016, 01:13
foto


Leerkrachten en scholieren hebben in een brief aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur geprotesteerd over de sluiting van de avondmulo Albina. De scholieren moeten voortaan naar Moengo afreizen om hun studie daar voort te zetten. Assembleelid Marinus Bee (ABOP) heeft ook een afschrift van de brief ontvangen. Hij heeft met betrokkenen gesproken en zal deze kwestie onder de aandacht van de regering brengen.

De meeste scholieren zijn moeders. Het doorstuderen wordt bijzonder moeilijk voor hen als zij naar Moengo moeten. Zij moeten veel eerder uit huis gaan, waardoor er problemen ontstaan met oppas van de kinderen. De scholieren hebben minister Robert Peneux gevraagd om het besluit in heroverweging te nemen.

De scholieren en leerkrachten willen dat het onderwijsproces in Albina normaal voortgang vindt. Als dat niet gebeurt, dan zullen velen noodgedwongen hun studie moeten beëindigen. Bee vindt het jammer dat op deze manier mensen de mogelijkheid wordt ontnomen om zich verder te ontwikkelen. Hij hoopt dat de regering dit probleem gauw oplost. Bee zal vandaag tijdens het vragenuurtje aandacht vragen voor dit ernstige probleem.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May