Commewijne Plantages, Javanen en andere verhalen
12 Oct 2016, 20:18
foto


In het Amfitheater van de Paramaribo Zoo wordt op vrijdagavond het boek: Commewijne Plantages, Javanen en andere verhalen gepresenteerd. Verhalen worden aan het publiek gepresenteerd door dans en storytelling, begeleid door een gamelan orkest.

Commewijne Plantages, Javanen en andere verhalen geeft een prachtig beeld van de verschillende bouwstijlen in Commewijne, de plantagegeschiedenis en familieverhalen. Verhalen zijn een verbindende schakel in het boek en in de voorstelling Gunungan, deelt de Nederlandse ambassade mee in een persbericht.

De auteurs van het boek, Dick ter Steege en Fineke van der Veen, houden een korte inleiding waarna het publiek kan genieten van de voorstelling. Bij het Amfitheater is een stand waar de boeken gekocht en gesigneerd kunnen worden.
Op zondagmiddag 16 oktober is er eenzelfde presentatie en voorstelling in het Fort
Nieuw Amsterdam. Na de voorstelling in het Openluchtmuseum worden er twintig boeken verloot onder de aanwezigen.

Dit boek is de laatste in een serie van drie boeken die door de Nederlandse ambassade is ondersteund in het kader van 'gedeeld cultureel erfgoed'. In het eerste boek Dromers, doemdenkers en doorzetters werd het district Coronie belicht terwijl in het tweede boek Nickerie, verhalen van mensen en gebouwen het district Nickerie centraal staat.

De toegang is zowel op vrijdag als zondag gratis.
Amfitheater Paramaribo Zoo, vrijdag 14 oktober om 19.00 uur
Zondag 16 oktober 2016: Café Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam
Tijd: 16:00 uur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May