Dc Samsoedien wordt regionale commissaris
12 Oct 2016, 08:22
foto
Dc Roline Samsoedien


Districtscommissaris Roline Samsoedien van Wanica, zal benoemd worden tot regionale commissaris. Dit bevestigt minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling tegenover Starnieuws. Er worden binnenkort tien nieuwe districtscommissarissen (dc's) benoemd.

De minister haalt aan dat op basis van de Wet Regionale Organen deze benoeming door president Desi Bouterse wordt gedaan. Hierin is de functie van regionale commissaris vastgelegd. Volgens artikel 34 van deze wet van juni 1989 kunnen regio's omvattende het gebied van twee of meer districten, worden ingesteld.

Voor een regio kan door de president een regionale commissaris worden benoemd, die leiding geeft aan de 'complementaire bestuursvoering, de regionale ontwikkeling en de samenwerking der districten ter behartiging van gemeenschappelijke belangen'. De minister weet nog niet welke districten zullen vallen onder de regionale commissaris.

Het aantal dc's stijgt naar achttien met de benoeming van de tien nieuwe dc's. Alle zeven bestuursressorten van Sipaliwini, krijgen een dc. Het district Wanica wordt opgedeeld in twee bestuursressorten. De beëdiging is verlaat omdat eerst alle administratieve zaken rond moeten zijn. Samsoedien wordt de eerste vrouwelijke regionale commissaris.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May