Duur transport water Commewijne wordt teruggedraaid
12 Oct 2016, 00:01
foto
Vicepresident Ashwin Adhin (beeld: DNA)


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft het acute probleem over water waarmee bewoners van Commewijne te maken hebben onder de aandacht van de regering gebracht. Mensen moeten tussen de 300 en 400 SRD betalen voor twee kubieke meter water. De transportkosten zijn zodanig gestegen dat er een noodsituatie dreigt te ontstaan. Verschillende leden hebben dit probleem ook aangekaart bij Simons.

Vicepresident Ashwin Adhin deelde aan het eind van de vergaderdag dinsdag aan De Nationale Assemblee mee dat de onderraad voor aanbestedingen en gunningen vandaag vergadert. De minister van Natuurlijke Hulpbronnen zal een voorstel doen om het acute probleem op te lossen. Het verzorgingsgebied is overgenomen van Dienst Watervoorziening door de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij. De vijftien trucks die het water transporteerden zijn defect. Deze worden in orde gemaakt, waardoor de transportkosten deels wordt teruggedraaid worden. Adhin verwacht dat in de loop van de dag een antwoord is voor dit probleem.

Assembleelid Ingrid Karta-Bink (Perjajah Luhur) was niet tevreden met het antwoord. Zij haalde aan dat de mensen problemen hebben en niet kunnen wachten op een antwoord. Zij sprak ook de hoop uit dat net als in Paramaribo de mensen in Commewijne water uit de kraan zullen krijgen. Wendel Asadang (NDP) voerde aan dat verschillende dorpen in Brokopondo ook geen water hebben. Veel ouderen die verzorging nodig hebben kunnen het huis niet uit. Hij kijkt ook uit naar een oplossing.

Amzad Abdoel (NDP) wees er op dat tijdens de regering Bouterse-1 diverse gebieden die decennialang geen water hadden, nu water uit de kraan krijgen. Hij hoopt dat doorgegaan wordt met de structurele aanpak. In Commewijne is er een acuut probleem ontstaan door de overgang van Dienst Watervoorziening naar SWM. Jenny Warsodikromo (NDP) voerde aan dat mensen nu tussen de SRD 90 en SRD 100 moeten betalen voor water. Er zijn nog personen met oude bonnen van SRD 12,50. Zij wilde weten wat hiermee zal gebeuren. Vicevoorzitter Melvin Bouva die de vergadering leidde, zei dat de vicepresident een duidelijk en concreet antwoord heeft gegeven. Uitgekeken wordt naar de verlichting die nodig is voor dit probleem.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May