Regionale Ontwikkeling krijgt twee directoraten
11 Oct 2016, 11:07
foto
Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. (Foto: René Gompers)


Bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling worden er binnenkort twee nieuwe directoraten ingesteld. De directoraten Duurzame Ontwikkeling Inheemsen en Duurzame Ontwikkeling Afro-Surinamers Binnenland. Dit heeft minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) maandag aangekondigd bij ‘Fiiman Dey’ , de herdenking van 10 oktober 1760.

“Wij geloven dat wanneer er een directoraat is, het beleid zich beter kan toespitsen op die groepen,” meent Wilco Finisie, directeur van RO en voorzitter van de herdenkingscommissie 10 oktober 1760. “Zo kunnen wij de ‘issues’ waar zij mee te kampen hebben en waarin wij geen verandering zien ondanks het feit dat wij bepaalde hoge posities bekleden in het land, daadwerkelijk aanpakken. We zien vanuit het ministerie, dat overigens er is voor de Inheemsen en de Marrons, dat het nu echt de tijd is om het anders aan te pakken.”

De twee directoraten worden in opdracht van president Desi Bouterse opgericht, geeft Dikan aan. “Dit heeft ook te maken met de hervorming van het ministerie. We hebben gemeend een andere structuur in het leven te roepen om de ontwikkelingen van het binnenland beter ter hand te nemen.” Dikan heeft de nakomelingen van de tot slaafgemaakte Afrikanen op het hart gedrukt om zich te verenigen om uit de achtergestelde positie te komen. De regering zal met de instelling van de specifieke directoraten haar deel doen, geeft de bewindsman aan.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May