Suriname geeft staatsobligatie uit op internationale markten
10 Oct 2016, 00:01
foto


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, zijn team en de algemeen directeur van Staatsolie Rudolf Elias, zijn begonnen met een serie van ontmoetingen met investeerders in het Caribisch Gebied, Europa, en de Verenigde Staten. De regering heeft de intentie om haar allereerste US dollar gedenomineerde staatsobligatie op de internationale markten uit te geven vóór het einde van oktober dit jaar. Oppenheimer en Scotia Bank hebben het mandaat gehad om namens de Republiek Suriname deze meetings te organiseren. Dit bevestigt minister Hoefdraad tegenover Starnieuws.

Het grootste deel van de opbrengst van de obligatieverkoop zal bestemd zijn voor herfinanciering van bestaande schulden van Staatsolie. Hiermede zullen de schuldaflossingen van het bedrijf in de toekomst sterk afnemen, waardoor ook de inkomsten van de overheid worden vergroot. De opbrengst van de obligatie zal ook worden gebruikt om de laatste betalingen voor het aandeel van de Staat in de Newmont mijn te voldoen.

De regering wenst gebruik te maken van de huidige lage rentetarieven op de wereldmarkt en presenteert tegelijkertijd de recente positieve ontwikkelingen in het land. Prudent macro-economisch beleid van de afgelopen maanden heeft geleid tot stabilisatie van de wisselkoers, terwijl de recente opening van de Newmont goudmijn, toename van de inkomsten uit de goudexport, en de besparingen op de valutamarkt als resultaat van het operationeel worden van de raffinaderij van Staatsolie, garanties zullen zijn voor investeerders in de obligatie, zegt de regering.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May