Korpschef legt taken politie uit aan kandidaat dc's
09 Oct 2016, 12:26
foto


Korpschef Agnes Daniel heeft tijdens een presentatie de kandidaat districts-commissarissen (dc's) uitgelegd wat de taken van de politie zijn in relatie tot de regionale organen. Ook is ingegaan op de vlotte samenwerking tussen de politie en de dc's. Het thema van de sessie was 'Plaatselijke politie en districtscommissarissen'.

De korpschef hield deze sessie voor de aankomende dc's op verzoek van de directeur van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, Wilco Finisie. De dc’s kregen een uiteenzetting over de organisatiestructuur van de politie met de gebiedsverdelingen en het beheer. Ook het juridische kader waarbinnen de politie haar taken uitvoert, kwam aan de orde.

Factoren die wel eens belemmerend dan wel storend kunnen werken op de samenwerking tussen de plaatselijke politie en de dc werden ook belicht, alsook hoe met deze omgesprongen kan worden. Getracht wordt het maximale uit de samenwerking te halen tussen de politie en de dc's om meer aandacht te hebben voor de orde en rust in het werkgebied, meldt de afdeling Public Relations van het KPS.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May