ATV bezit exclusieve uitzendrechten SVB
08 Oct 2016, 07:38
foto
ATV beschikt over exclusieve uitzendrechten van de SVB.


ATV beschikt over de exclusieve uitzendrechten voor live topsectie wedstrijden en van de nationale selecties. De Surinaamse Voetbalbond (SVB) en Telesur zijn een samenwerking aangegaan. Hierdoor verwerft dochteronderneming ATV de uitzendrechten.

In het bondsgebouw van de SVB werd na het ondertekenen van het contract vrijdag, breedvoerig hierop ingegaan. Volgens SVB-voorzitter John Krishnadath hebben de onderhandelingen bijkans een jaar in beslag genomen. Voor overige activiteiten van de SVB zijn mediahuizen vrij om die te verslaan. Als het gaat om live radio en tv vastlegging van topsectie wedstrijden en die van de nationale selecties, kunnen media deze slechts na overeenstemming met ATV verslaan, legde Krishnadath uit. Dit werd ook benadrukt door Guno Cooman, hoofd van ATV. De beperking geldt niet voor de schrijvende pers.

Het is voor het eerst in de voetbalgeschiedenis van SVB dat een dergelijke overeenkomst is getekend. Met deze stappen worden topsectie clubs voor het komende seizoen verplicht zich aan FIFA licentie voorwaarden te houden. De SVB hoopt met de voorbereidingen voor een profleague het Surinaamse voetbal verder te professionaliseren.
Wat internationale wedstrijden van de nationale selecties betreft, zal de SVB zoveel mogelijk proberen ATV te accrediteren, zodat die op eigen kosten wedstrijden kan verslaan voor het Surinaamse publiek. Dit zal mogelijk ook het geval zijn wanneer Natio in de derde ronde van de CFU kampioenschappen uit zal komen tegen Jamaica.

Eerder deze week werd ook bekend dat SCCN de exclusieve uitzendrechten voor La Liga in bezit heeft. Dit betekent dat slechts op SCCN Spaans voetbal in Suriname te zien zal zijn, behalve als een zender toestemming van SCCN krijgt.

Ala-D Media
Advertenties

Wednesday 28 September
Tuesday 27 September
Monday 26 September