Memo EBS-directeur: Bedrijf in precaire situatie
07 Oct 2016, 01:32
foto
Memo van algemeen directeur van de EBS aan alle medewerkers van het bedrijf.


Algemeen directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Rabin Parmessar, heeft in een memo naar medewerkers van het bedrijf aangegeven hoe precair de situatie is bij het staatsbedrijf. Volgens hem is de huidige kostprijs per kilowattuur (kWh) US dollar 19 cent. Dit komt neer op SRD 1,47 op basis van de huidige dagkoers. Van de regering mag de EBS 55 cent per kWh in rekening brengen aan de klant. "Dus wat wij thans ontvangen, is minder dan een derde van de daadwerkelijke kostprijs", stelt de topman van het bedrijf.

In de kostprijs die berekend is door de EBS zijn alle oude schulden, nu meer dan SRD 1.500.000.000, de prijs die betaald wordt voor elektriciteitslevering door Suralco, Staatsolie, de stroomverliezen en allerlei andere zaken meegenomen. Daarnaast moet volgens Parmessar ook rekening worden gehouden met het feit dat meer dan 80% van de input een vreemde valuta component heeft.

"Door de EBS wordt aangegeven wat de daadwerkelijke kostprijs is, maar het is de regering die bepaalt wie welk deel betaalt. De tarieven voor de afnemers worden door de regering bepaald en zij bepaalt welk deel zij voor haar rekening neemt, dus subsidieert. Medio dit jaar was de overheid SRD 415 miljoen aan subsidies verschuldigd aan de EBS. Vanaf het vierde kwartaal 2015 heeft de EBS helaas geen cent aan subsidie ontvangen!", deelt Parmessar mee aan de medewerkers van het bedrijf.

Aangegeven wordt aan de medewerkers dat het bedrijf zich in een precaire financiële positie bevindt. Er wordt een beroep gedaan op hen om naar mogelijkheden te zoeken om de situatie te overbruggen. Iedere cent zal volgens Parmessar verantwoord moeten worden uitgegeven. Eenieder heeft de opdracht om zo efficiënt mogelijk te zijn in alles. Er worden enkele voorbeelden gegeven hoe medewerkers kunnen meehelpen opdat iedere cent verantwoord wordt uitgegeven.

U kunt de memo hier downloaden.
pdf-icon.gif Memo_algemeen_directeur_EBS.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May