Holband: Stiefmoederlijke behandeling technisch onderwijs
07 Oct 2016, 11:15
foto
Glenn Holband, directeur PTC.


Onderwijs krijgt een ondergeschikte rol als nagegaan wordt hoeveel geld en tijd gestopt wordt in het stabiliseren van de economie. Zonder een goed kader zullen bij de voorbereidingen en uitvoering van projecten, problemen zich blijven herhalen. Dit instituut dat volgend jaar twintig jaar bestaat heeft niet eens een stuk grond waarop er gebouwd kan worden. Bij bepaalde verhuurders wordt er gevraagd het pand te verlaten of wordt de huurprijs verviervoudigd. Het onderwijs wordt door dit instituut op elf verschillende locaties verzorgd.

Dit zei Robby Holband, directeur van het Polytechnic College Suriname (PTC), bij de opening van het nieuwe collegejaar. Het technische onderwijs is volgens hem het fundament voor ontwikkeling van elk land. "Echter is ons instituut steeds stiefmoederlijk behandeld als het om ondersteuning gaat. Suriname heeft het wetenschappelijk onderwijs een bijzondere plaats gegeven en alle handelingen en ontwikkelingen zijn ook daarop gericht. Het technische onderwijs wordt tot heden nog ondergeschikt geacht," beklemtoonde Holband.

Over de hele wereld wordt technisch onderwijs als eerst aangepakt, alvorens grote projecten uit te voeren. Er moet technisch kader zijn volgens Holband om de werken uit te voeren. "Laten wij het regionaal en internationaal voorbeeld ook volgen en het roer omgooien, door het onderwijs niet alleen met de mond te ondersteunen, maar alle energie er in te stoppen opdat er voldoende kader is om alle voorgenomen programma’s tot een succes te maken. Gelukkig zijn er nog ouders en studenten die het belang van dit onderwijs inzien en hun kinderen ondanks een mulo advies richting LBO sturen," stelde Holband.

"Wij blijven met vereende krachten doorwerken en blijven zoeken naar mogelijkheden om het onderwijs voor onze PTC-studenten interessant, innovatief, competentiegericht en veilig te houden, zodat zij na de afronding met plezier terug kunnen kijken en vol goede moed een nieuwe fase in hun leven mogen ingaan."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May