Aanmeersteiger Boskamp hersteld
03 Oct 2016, 20:41
foto
Raymond Sapoen (3e van l) staat met enkele kinderen bij de aanmeersteiger te Boskamp.


De Hervormings- en vernieuwingsbeweging (HVB) afdeling Saramacca heeft samen met plaatselijke ondernemers, de aanmeersteiger te Boskamp bruikbaar gemaakt voor passagiers. De frame van de steiger is voorzien van loopplanken, waardoor deze voor enkele jaren veilig begaanbaar is. Districtscommissaris Lakshminarain Doebay van Saramacca heeft personeel ingezet om het werk af te ronden.

De inwoners van de dorpen langs de Coppename en de Wayomborivier zoals Kalebaskreek, Corneliskondre en Donderskamp moesten sinds de instorting van de ponton vorige maand, een levensgevaarlijke oversteek doen via de frame. HVB-voorzitter Raymond Sapoen die ook aanwezig was bij de oplevering van de loopbrug, merkte op dat de opdracht was om voor aanvang van het nieuwe schooljaar op 3 oktober deze open te stellen.

Afgelopen zaterdagochtend hebben de in genoemde dorpen gedetacheerde leerkrachten alvast over deze nieuwe faciliteit kunnen lopen om aan boord te gaan van de rivierboot. Sapoen deed een beroep op het ministerie van Openbare Werken zo spoedig mogelijk de gezonken ponton te herstellen, zegt Isaak Soerokarso, 2e secretaris van de HVB.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May