Nickerie ontkent massale deelname actie BvL/ALS
03 Oct 2016, 13:52
foto
De eerste schooldag voor kleuters op de OS van Pettenpolder.


Roy Katisa, inspecteur Basisonderwijs in Nickerie en Sandra Fernand, coördinator van voj in het district, ontkennen tegenover Starnieuws dat meer dan 90 procent van de scholen gesloten was. Zij weerspreken de mededeling van Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS).

Valies zei op een persconferentie dat leerkrachten van Saramacca en Nickerie massaal meegedaan hebben met de actie. In Nickerie hebben leerkrachten ook vergaderd en via ict was er verbinding met de bijeenkomst in theater Unique waar informatie werd verstrekt aan de leden.

De actie van de BvL en ALS was volgens Katisa nauwelijks merkbaar in Nickerie. Van de tweeëntwintig basisscholen hebben slechts vier hun deuren niet geopend. De rest heeft normaal gedraaid. Sandra Fernand rapporteert dat alle voj-scholen open waren. Alleen bij Mulo West waren enkele leerkrachten afwezig.

Directeur Cipriano Tjon A Njoek van VOS Nickerie geeft aan dat 50% van de leraren is komen opdagen. Als nog één docent aanwezig was, kon hij vergaderen. Er was dus geen quorum. Op de VOS wordt de eerste schooldag altijd vergaderd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May