Burger Collectief gaat door tot 'Bouterse naar huis is'
03 Oct 2016, 10:23
foto
Deelnemers aan de protestmanifestatie van het Burger Collectief. (Foto's: Raoul Lith)


Rond tien uur is een paar honderd mensen op het Onafhankelijkheidsplein. Het Burger Collectief had opgeroepen om alles plat te leggen. Dat is nog niet gebeurd. Het doel van de actie is 'Bouta go home'. Intussen is de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) in vergadering in theater Unique. Leerkrachten zijn massaal naar de vergadering gegaan. Een aantal scholen, waaronder ook van het basisonderwijs, is gesloten.

Bij het Onafhankelijkheidsplein zijn ook enkele Assembleeleden ook aanwezig. Ramsoender Jhauw heeft de mensen toegesproken. Hij is niet tevreden met de opkomst. Hij had duizenden mensen verwacht. De mobilisatie moet volgens hem beter. Jhauw haalt flink uit naar de regering. Hij vindt dat het volk wordt bedrogen en verraden. Er worden volgens hem verkeerde beslissingen genomen en "dat is niet de wil van God".

De acties zijn nog gaande. Diverse mensen moeten nog aan het woord komen. De organisatie zegt dat dit het begin is. Verwacht wordt dat bij vervolgacties meer mensen op de been zullen komen. Er wordt doorgegaan met de mobilisatie. "Vandaag gaat president Bouterse nog niet naar huis, maar dat is ons doel," zegt het Burger Collectief. De organisatie is pas tevreden als het doel is bereikt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May