Minister Dogojo ontvouwt sociaal programma in Powakka
03 Oct 2016, 09:54
foto
Bewoners van Powakka luisteren naar de uitleg van minister Joan Dogojo. (Foto: Sozavo Voorlichting)


Minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft zondag het dorp Powakka aangedaan. Zij riep de bevolking op om niet te wanhopen ondanks de financieel-economische situatie. “De situatie lijkt een beetje onrustig, maar dat geeft niet. Er wordt dag en nacht gewerkt om de situatie te keren”, sprak de minister de dorpelingen moed in.

Jarenlang geeft Sozavo financiële bijstand aan sociaal-zwakke huishoudens en een uitkering aan personen met een beperking. Personen tussen 17-59 die niet in staat zijn om de ziektekostenverzekering zelf te dekken, kunnen een aanvraag indienen bij het ministerie voor een basiszorgverzekeringspas. De minister en haar delegatie gaven een uiteenzetting van projecten en programma’s die reeds uitgevoerd worden en die in 2017 gepland staan, meldt Sozavo Voorlichting.

Conditional Cash Transfer
Het Conditional Cash Transfer (CCT) programma is gericht op het weerbaar maken van sociaal zwakke huishoudens die aan de hand van bepaalde voorwaarden een financiële ondersteuning krijgen van de overheid. Het doel is om deze groep zelfredzaamheid bij te brengen en het stimuleren van klein ondernemerschap om zodoende de armoedecirkel te doorbreken.

LISP 3
In 2017 zal er een aanvang gemaakt worden met de uitvoering van het Low Income Shelter Program 3 met een lening van de Islamic Developent Bank (IsDB). De financiële middelen hiervoor zijn al gereserveerd. De doelgroep van het LISP, met name, gezinnen met een laag inkomen, zullen in staat worden gesteld om te opteren voor een subsidie in zowel woningverbetering alsook in nieuwbouw in het kustgebied.

Minister Dogojo benadrukte dat bij LISP 3 er een uitbreiding zal zijn in het binnenland en zullen meer dorpen worden voorzien van woningen binnen dit nieuw programma.

Bouwfonds
Er wordt een Bouwfonds opgericht ter ondersteuning van degenen die wel een inkomen hebben en willen bouwen, maar geen vaste baan hebben. Uit evaluatie blijkt dat een niet te onderschatten deel van de bevolking ondanks een inkomen niet in aanmerking komt voor een hypotheek.

Schoolmateriaalkosten
Ouders die niet in staat zijn om de schoolmateriaalkosten voor hun kind op GLO (kleuter en basisonderwijs) en voj-niveau (Mulo en LBO) te dekken, kunnen ook terecht bij Sozavo voor bijstand. De registratieperiode om in aanmerking te komen is verlengd tot en met vrijdag 7 oktober. Ouders die reeds hebben betaald voor hun kroost, kunnen zich ook laten registreren. Zij krijgen het gestorte bedrag terug.

Tussen Sozavo en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zijn er duidelijke afspraken gemaakt dat schooldirecteuren, kinderen van wie de ouders de schoolmateriaalkosten nog niet voldaan hebben, normaal opvangen. Deze gelden zullen gestort worden door het Sozavo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May