FOLS houdt geen massavergadering
02 Oct 2016, 20:32
foto
FOLS-president Marcellino Nerkust.


Het Presidium van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (F0LS) en de besturen van de aangesloten lid organisaties vergaderen morgen, op 3 oktober. Onderwerp van gesprek is het resultaat van de drie gesprekken met de regering over de herwaardering van de onderwijsgevenden. Een massavergadering zoals de leden dat kennen uit het verleden is volgens de federatie op dit moment niet nodig.

“De gesprekken met de regering zijn niet vastgelopen,” zegt de FOLS in een persbericht. Zij verwacht dan ook dat de leerkrachten op de basis-en VOJ-scholen zich op de eerste schooldag van het studiejaar 2016-2017 normaal aanmelden op hun school.

Volgens de FOLS zetten personen die geen affiniteit hebben met het onderwijs en geen beoefenaar zijn van het beroep van leerkracht, voornamelijk onderwijsgevenden aan om op de eerste schooldag niet naar school te gaan. De federatie vreest dat een massavergadering in deze situatie kan uitlopen tot een vergadering met een heel ander karakter.

“Wat de situatie voor de FOLS lastig en gecompliceerd maakt, is dat maatschappelijke groepen en individuen die al eerder in het geweer zijn gekomen tegen het huidige beleid van president Desi Bouterse, wachten op eventuele acties van de onderwijsbonden om zich erin te mengen.” Het gevaar bestaat volgens de federatie dat de vakbondsstrijd kan worden gebruikt voor een politieke strijd. “Maar wie een politieke strijd wil aangaan, moet het maar op eigen kracht doen,” benadrukt de FOLS.

Bij de federatie zijn aangesloten de Katholieke Onderwijzersbond, de Christelijke Onderwijzersbond Broederschap, de Surinaamse Openbare Onderwijzersbond, de Islamitische Onderwijzersbond, de Bond Onderwijzers Sanatan Dharm, Bond Onderwijzers Arya Dewaker en de bond Leraren bij het Technisch Onderwijs.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May