VHP haalt fel uit naar president
02 Oct 2016, 01:48
foto


De VHP heeft nimmer opgeroepen om te staken. De VHP ondersteunt wel acties tegen het wanbeleid van de huidige regering, en dat zal ze blijven doen in belang van land en volk. Na zijn jaarrede is president Desi Bouterse getogen naar Ocer. "Kennelijk door de zeer lage opkomst van zijn volgelingen heeft hij fel uitgehaald naar de VHP. Hij zei dat de VHP opgeroepen heeft om te staken," zegt het VHP-hoofdbestuur in een verklaring. Volgens de VHP was er een handjevol mensen in Ocer vrijdag.

De VHP vindt dat de president in zijn jaarrede tal van ambitieuze projecten gepresenteerd heeft die het land de komende jaren tot grote ontwikkeling moet brengen. "De jaarrede van de president is niets anders dan een aaneenschakeling van, beloften, voornemens en wenselijkheden die niet gerealiseerd kunnen worden vanwege gebrek aan visie, zes jaar wanbeleid, gebrek aan kader, het ontbreken aan politieke wil, corruptie en verkwisting," vindt de VHP.

Niet de eerste keer
De oranje partij vindt dat het niet de eerste keer is dat president Bouterse zulke breidelloze plannen presenteert. Vanaf 2010 heeft hij al deze plannen aangekondigd, maar heeft bijna niets kunnen realiseren. Zelf niet toen er nog miljarden aan extra inkomsten waren. Gezien het track-record van wanbeleid van de huidige regering verwacht de VHP weinig van de genoemde beleidsdoelen en beleidsprogramma’s.

De president heeft met zijn jaarrede volgens de VHP wederom ingespeeld op de emoties van het volk. De aangekondigde salarisverhoging voor de ambtenaren, gepensioneerden en gelijkgestelden is bedoeld om sociale onrust te voorkomen en dat staat haaks op wat met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is overeengekomen.

Mega illusies
"De economie van Suriname zit in een diep dal door wanbeleid. President Bouterse zoekt nu grote leningen bij internationale banken, maar dat verloopt moeizaam vanwege gebrek aan vertrouwen. En het vertrouwen van president Bouterse brokkelt elke dag verder af.
Het IMF heeft de regering een grote lening toegezegd op voorwaarde dat die de staatsinkomsten verhoogt. Heel frappant is dat president Bouterse de lening van IMF nu zelf afkraakt. 'Wij willen het programma continueren, maar strati fasi wi taki, maar if yu e weri unu ede, hebben wij ook geen probleem om rustig door te gaan zonder jou'.
De Islamic Development Bank (IsDB) heeft ook een grote lening ter waarde van USD 1.8 miljard toegezegd aan Suriname. Er is geen transparant beleid, er wordt met geen enkel woord gerept hoe de leningen terugbetaald moeten worden en dat baart de VHP en het volk grote zorgen."

De VHP heeft bij monde van haar waarnemend voorzitter Glenn Oehlers al eerder gezegd dat de partij als politieke organisatie vertrouwd en bekend is met de plannen en de mate van uitvoering van deze plannen door deze regering. Het bleken steeds mega illusies te zijn. ‎ Onvoldoende doordachte en doorberekende projecten met een grote mate van corruptiegevoeligheid.
Ook het uitschakelen van het Surinaams Planbureau en andere bestaande instituten baart de VHP zorgen. Goede projecten die uiteindelijk mislukken verworden tot 'ordinaire Nyan patu's'. De VHP wenst realistische projecten op basis van de noden van het Surinaamse volk. Projecten die moeten bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van het land. De VHP wil de focus op goede ideeën met een groot maatschappelijk draagvlak en minder op het geld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May