U-17 Concacaf voetbal voor Suriname ondanks verlies
22 Sep 2016, 00:37
Een spelmoment uit de wedstrijd Suriname-Cuba woensdagavond op Trinidad & Tobago.

Suriname heeft ondanks het verlies tegen Cuba in U-17 CFU verband zich toch geplaatst voor Concacaf voetbal in maart 2017. In de laatste groepswedstrijd woensdagavond in poule A verloor Suriname met 2-1 van Cuba. Suriname eindigt evenals gastland Trinidad & Tobago in poule A op 3 punten. Door een beter doelsaldo, gaat Suriname als beste nummer 5 naar het Concacaf eindtoernooi.

Natio speelde een nogal sterke wedstrijd. De nationale selectie kwam zelfs op voorsprong rond de 44e minuut: 1-0. Direct daarna ging het even mis. Bij het vieren van dit doelpunt, waarbij enkele spelers nog buiten het veld waren, liet de arbiter toe dat het spel werd hervat. Vanuit het middencirkel raasden de Cubanen richting het doel van Suriname en noteerden zij direct de gelijkmaker: 1-1.

In de tweede helft was het ook zo een gelijk opgaande strijd totdat een misser vanwege een blessure optrad in de verdediging van Suriname. Hiervan maakten de Cubanen gretig gebruik: 2-1.

In deze groep speelden Curaçao en Guadeloupe gisteren gelijk (0-0). Guadeloupe verloor eerder met 2-0 van Suriname en Curaçao met 3-1 won van natio.

De landen die verder strijden voor het CFU U-17 kampioenschap zijn: Jamaica en Haïti uit poule A en Curaçao en Cuba uit poule B. De delegatie van Suriname wordt binnen twee dagen terugverwacht.