Jogi: Regering heeft samenleving misleid
21 Sep 2016, 04:12
foto
Assembleelid Mahinder Jogi


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt dat de regering de samenleving heeft misleid door aan te geven dat een eigen Stabiliteit- en Herstelprogramma is opgesteld en goedgekeurd door het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Nu heeft president Desi Bouterse gesteld dat het IMF eist dat afspraken nageleefd worden. "De president en de minister van Financiën hebben ons voorgehouden dat de regering de subsidie aan de Energie Bedrijven Suriname (EBS) wil afbouwen. Zij beklemtoonden dat dit geen eis was van IMF. En nu zegt de president dat het IMF eist dat afspraken nageleefd worden," stelt Jogi tegenover Starnieuws.

Jogi brengt in herinnering dat Bouterse de samenleving heeft gefeliciteerd met het IMF. Ondanks fundamentele protesten van politieke partijen en de vakbeweging is de gang naar het IMF doorgedrukt. De eerste tranche aan middelen is ontvangen door de Centrale Bank van Suriname. Nu blijkt dat de regering zich niet gehouden heeft aan deadlines die afgesproken zijn. "Hoe kan je je niet houden aan zaken die je zegt zelf te hebben bepaald," voert Jogi aan. Steeds werd benadrukt dat Suriname een eigen stabiliteitsprogramma uitvoert.

De VHP-topper merkt op dat de president IMF heeft binnengehaald om geld los te krijgen. Van te voren was het bekend dat als het land met het IMF in zee gaat, het zich moet houden aan zaken die afgesproken zijn. Er is vanaf het begin geprotesteerd tegen de korte tijd die uitgetrokken was om de subsidie van de EBS af te bouwen. De regering heeft naar geen enkel argument willen luisteren. Het volk is volgens Jogi in een avontuur gestort.

Nu is weer gebleken dat de regering ondoordacht afspraken heeft gemaakt en de discipline niet heeft om zich te houden aan zaken die zwart op wit zijn gesteld. Van het IMF is bekend dat het geen filantropische instelling is. "Precies waarvoor wij gewaarschuwd hebben, gebeurt nu," stelt Jogi. Hij vindt dat het te vaak voorkomt dat de regering zaken aan de samenleving voorhoudt, die niet op waarheid berusten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May