Nerkust: FOLS heeft voldoende vuurkracht
21 Sep 2016, 00:53
foto
FOLS-president Marcellino Nerkust.


Het presidium van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) komt maandag bijeen om zich te buigen over onder andere het akkoord dat de onderwijsvakbonden hebben gesloten met de regering. Marcellino Nerkust, voorzitter van de FOLS, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de FOLS de onderwijsgevenden op basis- en voj-niveau vertegenwoordigt en als federatie voldoende vuurkracht heeft om de uitvoering van de overeenkomst van 21 april 2016 af te dwingen.

De voorzitter van de Surinaamse Openbare Onderwijzersbond (SOB), Richard Bouguenon, vraagt Nerkust om de uitvoering uit te stellen tot begin volgend jaar. De overheid heeft volgens hem geen geld om nu uitvoering te geven aan het akkoord. Nerkust zegt dat hij via de pers kennis heeft genomen van het gedane beroep. Op het secretariaat van de FOLS is er geen schrijven binnengekomen.

De vakbondsleider merkt op dat de bond bij de Energie Bedrijven Suriname na een strijd diverse zaken heeft bereikt met de aandeelhouder. Nerkust weet niet of hij in staat is om valide argumenten uit de kast te halen om leerkrachten te overtuigen opdat de uitvoering van de overeenkomst met de regering uitgesteld wordt naar begin 2017

Nerkust voert aan dat politieke partijen en andere maatschappelijke groepen hebben aangegeven eerder in het geweer zijn gekomen tegen het beleid van de regering. Zij wachten op eventuele acties van de onderwijsbonden om zich erin te mengen. "Het gevaar bestaat dat de vakbondsstrijd gebruikt kan worden voor een politieke strijd. Hiervoor ben ik niet te vinden, gelet op ervaringen in de jaren negentig in de strijd tegen het beleid van de regering-Wijdenbosch,” stelt Nerkust.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May