SOB vraagt FOLS om uitvoering akkoord uit te stellen
20 Sep 2016, 12:44
foto


De voorzitter van de Surinaamse Openbare Onderwijzersbond (SOB), Richard Bouguenon, stelt aan de Federatie Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) voor om de uitvoering van de overeenkomst met de regering uit te stellen naar begin 2017. De regering heeft volgens hem nu geen geld om het akkoord uit te voeren. Uitstel betekent ook de pas afsnijden voor Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), om leerkrachten van de SOB voor het karretje te spannen.

Bouguenon stelt voor aan FOLS-president Marcellino Nerkust om niet langer te wachten op de financiële voordelen die voordat de school begint op 3 oktober, waren toegezegd. De SOB-voorzitter vindt dat het onderwijsleerproces niet gestagneerd moet worden. Daarom wil hij dat het akkoord onder strenge condities aan het begin van het volgend jaar, ultimo maart, wordt uitgevoerd.

De SOB-voorzitter meent dat Valies niet in staat is de scholen te sluiten als SOB niet meedoet. Valies zou proberen de vakbond te elimineren. Op sluwe wijze worden volgens Bouguenon SOB'ers benaderd om het onderwijsproces op de basis- en voj-scholen te elimineren. Hij merkt op dat als het toch tot een werkneerlegging komt, de SOB zijn leden financieel tegemoet zal komen met middelen die jarenlang gespaard zijn. Aan scholieren wordt gevraagd om zich strikt te houden aan het lesrooster, zodat het schooljaar niet verloren gaat.
Advertenties