Vicepresident Adhin op 17e top NAM in Venezuela
18 Sep 2016, 14:13
foto
Vicepresident Ashwin Adhin wordt verwelkomd bij aankomst in Venezuela. Hij woont er de 17e top van de NAM bij. (Beeld: VTV)


Vicepresident Ashwin Adhin heeft in Isla Margarita, Nueva Esparta, gewezen op de noodzaak van sterke partnerschappen tussen leden van de Niet Gebonden Beweging (NAM)en het bevorderen van de Zuid-Zuid samenwerking. Adhin woont in Venezuela de 17e top van de NAM bij.

“De niet gebonden beweging is een intercontinentaal platform waar de Zuid-Zuid samenwerking een belangrijk instrument is, niet alleen om een grotere eenheid en solidariteit te bereiken tussen de ontwikkelingslanden, maar ook om de vooruitgang in duurzame ontwikkeling te bewerkstelligen.” Volgens Adhin heeft de NAM een lange weg afgelegd sinds 1955. Sommige lidstaten van de beweging zijn nu mondiale politieke en economische spelers.

Gezien de bedreigingen voor de wereld van vandaag, moeten de lidstaten van de NAM in de voorhoede zijn te zorgen voor vrijheid, solidariteit en samenwerking tussen de naties, heeft Adhin benadrukt. “De verslechtering van het milieu, de klimaatverandering en de toenemende humanitaire crises zijn voorwendsels voor buitenlandse interventie.” Hij heeft herhaald dat eenheid en solidariteit de principes zijn die nodig zijn “om vrede en ontwikkeling in de wereld te waarborgen.”

De NAM bestaat uit 120 landen uit Afrika, Azië, Oost-Europa, Latijns-Amerika en he Caribisch Gebied. De beweging is 55 jaar geleden –in 1961- opgericht in Bandung, Indonesië. De top is gisteren begonnen en wordt vandaag afgesloten met de Declaration of Margarita.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May