Doodgeschoten rover was 4 jaar terug ontsnapt uit Hazard
18 Sep 2016, 12:02
foto
De ontvluchte gedetineerde Furgel Grant is ruim vier jaar later omgekomen door politiekogels.


De identiteit van een van de rovers die gisteren omkwam na een vuurgevecht met de politie, is bekend. Het gaat om de 31-jarige Furgel Grant. Deze man wist zich iets langer dan vier jaar na te zijn ontvlucht uit het huis van bewaring Hazard in Nickerie, uit handen te blijven van de politie.

Grant was samen met twee andere gedetineerden, Roberto Lionel Cairo alias Roberto Linger en de Colombiaan John Freddy Monto Alegre ontvlucht uit Hazard. De gedetineerden zagen kans te ontvluchten toen zij met werkzaamheden buiten de muren van de inrichting bezig waren. Grant moest een straf van vijf jaar uitzitten voor gekwalificeerde diefstal. Hij was nauwelijks een jaar opgesloten. Door deze ontvluchting waren acht penitentiaire ambtenaren buiten functie gesteld. Cairo is weer in de kraag gevat maar Grant en de Colombiaan bleven voortvluchtig.

Grant had als bijzonder kenmerk een marihuanablad getatoeëerd aan zijn linkerkuit. Zijn opsporing was sedert 11 juni 2012 gelast door de procureur-generaal.

De politie is nog druk bezig met het onderzoek naar deze roversbende. De beroving op een supermarkthouder is de criminelen duur komen te staan. Van de bende van vier rovers is volgens politie-informatie twee Jamaicanen, een Guyanees en de Surinamer Grant.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May