Lucht opgeklaard tussen minister Peneux en inspectie
16 Sep 2016, 19:03
foto
Minister Robert Peneux in gesprek met inspecteurs. (Foto: MinOWC)


Onderwijsminister Robert Peneux en de inspectie hebben een goed gesprek gevoerd over grieven die er zijn. De inspectie heeft de gelegenheid gekregen om knelpunten op tafel te leggen. Een heet hangijzer is de positie van de inspecteurs binnen de hiërarchie van het departement.

Nog voordat Fiso werd geïntroduceerd, is deze kwestie voorgelegd aan de toenmalige minister. "Echter is er sindsdien niets gedaan om het probleem te verhelpen,” zegt het hoofd Inspectie Basisonderwijs, Lisette Slengard-Gravenberch. Volgens haar beloofde de minister de problematiek te bekijken, deelt het ministerie mee.

De accommodatie van het inspecteurskorps is ook aan de orde gesteld. Deze kwestie zorgde eerder dit jaar voor wrijving. Hoewel de fysieke huisvesting vooralsnog goed is, zeggen de functionarissen enkele basisgoederen nodig te hebben om het werk goed uit te voeren. Peneux heeft gevraagd om een lijst samen te stellen. De inspecteurs zijn tevreden met het verloop van het onderhoud en zien graag vervolggesprekken tegemoet.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May