Burgerinitiatief wil helpen met overheidscommunicatie
15 Sep 2016, 18:32
foto
Eline Graanoogst van de Nationale Vrouwen Beweging en Sharda Ganga van het Burgerinitiatief. (Foto: Raoul Lith)


Sharda Ganga van het Burgerinitiatief en Eline Graanoogst, voorzitter van de Nationale Vrouwen Beweging (NVB) vinden dat er meer aandacht besteed moet worden aan vrouwen en kinderen bij het uitvoeren van programma's. Zij zijn de kwetsbare groepen die de klappen bij economische recessies het zwaarst voelen. Ganga meent dat de communicatie veel beter kan. Het Burgerinitiatief heeft aangeboden om hierin een bijdrage te leveren.

Ganga heeft na de presentatie van de regering aan journalisten gezegd dat er gepleit is voor meer openheid vanuit de regering. De communicatie kan veel effectiever. Nu heeft de regering een hele week uitgetrokken om met groepen die het drukst bezet zijn te praten. De informatie kan volgens haar veel sneller en slimmer verstrekt worden, zonder zoveel tijd te gebruiken. Vandaag is het de Internationale Dag van de Democratie, waarbij duurzame ontwikkeling de rode draad is.

Het Burgerinitiatief heeft behalve hulp bij het opzetten van de overheidscommunicatie, ook toegezegd om het uit te voeren programma te voorzien van commentaar via een 'corruptiepreventiebril'. Ook de procedures moeten goed worden bekeken. Corruptiemanagement is volgens Ganga heel belangrijk bij het uitvoeren van projecten. De volgende week zal het Burgerinitiatief verder van gedachten wisselen met de Nationale Voorlichtingsdienst over hoe de communicatie met de bevolking kan worden verbeterd. De informatie is nu onvoldoende en komt vaak vrij laat, terwijl de samenleving in een crisis zit.

Graanoogst haakt in op het voorstel van het Burgerinitiatief en vindt dat er te veel monologen zijn, terwijl er behoefte is aan dialoog. Zij vindt dat er een verkeerde volgorde wordt gevolgd door eerst geld te zoeken en dan te kijken welke plannen er uitgevoerd worden. Zij vindt dat er eerst een goed programma moet zijn, dan komt het geld er wel. Bijkans 50 procent van de middelen zijn nu gereserveerd voor de infrastructuur. De NVB wil meer aandacht voor alleenstaande moeders en de sociale sector. Zij is blij dat er nog veranderingen kunnen worden aangebracht. Beide organisaties zullen nog verdere feedback geven over de investeringsplannen die gefinancierd zullen worden door de Islamitische Ontwikkelingsbank voor US$ 1,8 miljard.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May