Jeugdparlement wil dat lasten draaglijk zijn voor doelgroep
15 Sep 2016, 09:38
foto
Ifuël Alberg, voorzitter mediavoorlichting Jeugdparlement. (Beeld: René Gompers)


Het Nationaal Jeugdparlement heeft niet alle informatie gekregen over de plannen van de overheid. Lothar Boksteen die de presentatie over de projecten zou doen, is eerder vertrokken deelt, Ifuël Alberg, voorzitter mediavoorlichting Jeugdparlement mee aan journalisten. Maar het instituut gaat de plannen en voorstellen die het heeft om de lasten draaglijk te maken voor de jeugd, bij het vervolg van de bijeenkomst, aan de overheid presenteren.

“Jammer dat meneer Boksteen eerder weg moest. Zijn presentatie is waar het Jeugdparlement op had gewacht,” geeft Alberg aan. “We wilden weten wat er uitgevoerd gaat worden om ons uit deze situatie te halen zodat wij de jongeren kunnen informeren over wat de regering eigenlijk van plan is te doen.” Het is de jeugdigen niet uitgelegd waarom Boksteen eerder weg moest. Zij kijken uit naar de presentatie die deze week nog gedaan zal worden. “De projecten zullen uitwijzen wat er zal gebeuren op het gebied van werkgelegenheid. Je moet je voorstellen er komen meer projecten, meer werk voor jongeren in het bijzonder de afgestudeerden. Dat is voorgesteld en duidelijk aangehaald, dat er wel gezorgd wordt voor werkgelegenheid. We kijken uit naar die presentatie.”

De andere presentaties waaronder die van de minister van Financiën heeft wat zorgen gewekt. Alberg benadrukt dat het Jeugdparlement wil voorkomen dat de jeugd nog meer te lijden krijgt onder de aangekondigde maatregelen. “Er is gesproken over nieuwe belastingsvormen en hoe men ze gaat proberen te innen. In grote lijnen gaat het over wegenbelasting en aanpassen van de huur op percelen,” deelt Alberg mee. “Je hebt jongeren die pas een stuk grond hebben aangevraagd en niet ‘ready’ zijn om die huur te betalen. Maar die huur moet wel komen, want het is nu een paar centen. Het moet niet te hoog voor de jongeren, maar ook niet te laag want anders wordt de Staat er de dupe van.” Het Jeugdparlement gaat zijn plannen, zorgpunten en voorstellen op papier zetten. Die zullen bij de eerstvolgende bijeenkomst aan de overheid worden gegeven, kondigt Alberg aan.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May