Dodson: Plooien binnen EBS gladgestreken
14 Sep 2016, 14:54
foto
Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen in gesprek met journalisten, na een bijeenkomst op het paleis. (Foto: Raoul Lith)


De plooien binnen de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zijn gladgestreken vandaag. Op het presidentieel paleis zijn partijen bijeen geweest, waarbij misverstanden zijn uitgesproken. De OWOS, de bond bij EBS, zal zijn leden informeren over de uitkomst. Hierna zal een gezamenlijke persverklaring worden uitgegeven, deelt minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen mee aan journalisten.

De bewindsman zei niet inhoudelijk in te kunnen gaan op de oplossing omdat de bond nog een algemene ledenvergadering moet houden. Zaken zijn uitgesproken, waardoor alle partijen tevreden uiteen zijn gegaan. Dodson verwacht niet dat er nog spanningen kunnen optreden, want alle knelpunten zijn op tafel gelegd en ontzenuwd. De bond, directie en aandeelhouder hebben overeenstemming bereikt, waar eenieder zich achter kan scharen.

Het natraject is ook besproken. Er zijn afspraken gemaakt over hoe zaken aangepakt zullen worden. Dodson merkt op dat er gekeken is naar het belang van het bedrijf maar ook naar de samenleving. Over de verhoging van de stroomprijs zijn er nog geen besluiten genomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May