Mercosur dreigt Venezuela te schorsen
14 Sep 2016, 12:12
foto
President Nicolas Maduro heeft tijdens zijn tv-programma afgevaardigden van meer dan 100 landen verwelkomd. (Foto: Reuters)


Het Zuid-Amerikaans handelsblok Mercosur, heeft gedreigd Venezuela te schorsen als hij niet voldoet aan een aantal van de handels- en mensenrechtenregels. De Mercosur-groep heeft een termijn gegeven tot 1 december.

De minister van Buitenlandse Zaken van Paraguay zegt dat de eisen de bescherming van de mensenrechten en aanname van een wet die het vrije verkeer van Mercosur-burgers garandeert, omvatten. De vier oprichters van Mercosur - Brazilië, Argentinië, Paraguay en Uruguay – hebben tegengehouden dat Venezuela roulerend voorzitterschap van het handelsblok in juni heeft gekregen.

Ondertussen is Venezuela de gastheer van meer dan 100 landen op een bijeenkomst van de niet-gebonden landen –dat zijn landen die noch de Verenigde Staten noch de Sovjet Unie tijdens de Koude Oorlog hebben gesteund. President Nicolas Maduro heeft in zijn tv-programma op dinsdag gezegd dat de start van de top " voor de komende eeuwen in de annalen van de Venezolaanse diplomatie zal blijven ". Venezuela zal het roulerend voorzitterschap van de Niet-Gebonden Beweging, dat sinds 2012 in handen was van Iran, overnemen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May