Moessonregens India op terugtocht
13 Sep 2016, 16:11
foto
Een man rijdt met zijn riksha door de moessonregen in New Delhi, India. (Foto: Reuters)


In de komende drie tot vier dagen kunnen de moessonregens in India zich terugtrekken uit de noordwestelijke regio van het land. De moessonregens komen van juni tot september in India.

De moesson begint zich meestal in de eerste week van september terug te trekken, maar is dit jaar vertraagd met bijna twee weken, zegt de India Meteorological Department. “ De omstandigheden voor de terugtrekkingen van de zuidwest moesson uit sommige delen van West-Rajastan (in het noordwesten van India) worden in de komende drie tot vier dagen gunstig.”

De moesson levert 70% van de jaarlijkse neerslag in India. De regen is van cruciaal belang voor de 263 miljoen boeren van het land, omdat bijna de helft van de landbouwgrond irrigatie mist. Voor de rijstteelt, de suikerriet-, maïs-, katoen- en soja gewassen, is de moesson daarom noodzakelijk. Tot nog toe is er 5% minder neerslag gevallen dan normaal tijdens het moessonseizoen.

Cijfers van het ministerie van Landbouw geven aan dat op 9 september de boeren op 105,4 miljoen hectare hun zomer gewassen hadden ingezaaid, dat is een toename van 4,1% ten opzichte van een jaar geleden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May