Twee kinderen vermist na bootongeluk Cotticarivier
12 Sep 2016, 18:28
foto


Twee kinderen, één van een jaar en één van zes jaar, worden sinds gisteren vermist. De kinderen waren betrokken bij een bootongeluk op de Cotticarivier tussen de dorpen Lantiwei en Pinatjarimi. De politie van Moengo en militairen uit Albina zoeken samen met de gemeenschap daar naar de twee kinderen.

De politie meldt dat lokale bewoners bezig waren passagiers per boot te vervoeren van het ene dorp naar het andere. Op een bepaald moment merkte een bootsman van een andere boot op dat er teveel passagiers zaten in de ene boot waarvan de buitenboordmotor was uitgevallen.

Hij snelde met een vaart naar de bedoelde boot met inzittenden om enkele passagiers over te laten stappen in zijn boot. Hij naderde de andere boot echter met zo’n snelheid waardoor er hoge golven ontstonden op de rivier. De passagiers in de andere boot die geen zwemvesten aanhadden, raakten in paniek. In de woelige situatie die er toen ontstond, kapseisde de boot met passagiers. Vijf volwassenen en acht kinderen kwamen daardoor in het water terecht.

Het is omstanders gelukt om elf van de passagiers uit het water te halen. De twee kinderen zijn in de diepte verdwenen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May