Meteorologen observeren drie tropische systemen
12 Sep 2016, 20:22
foto
Het National Hurricane Center voorspelt dat het lagedrukgebied -Invest 94L- ten oosten van de Benedenwindse eilanden zich kan ontwikkelen tot een storm. (Beeld: NHC)


Weerdeskundigen observeren drie tropische systemen, waaronder één van de Benedenwindse Eilanden die een storm zou kunnen worden. Het weersysteem zal zich echter uit het Caribisch Gebied verplaatsen en zal geen bedreiging vormen.

Dat lagedrukgebied – Invest 94L- is geregistreerd ongeveer 1.600 km ten oosten van de Benedenwindse eilanden. Meteorologen verwachten dat het weersysteem zich tot een tropische depressie zal ontwikkelen. Het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) in Miami voorspelt dat het systeem zich in de komende dagen noordwest of noord-noordwest zal verplaatsten over het midden van de Atlantische Oceaan met een snelheid van 16 tot 24 km per uur.

Het NHC geeft het systeem 70% kans dat het zich in de komende twee dagen tot een tropische storm ontwikkelt en 80% dat het zich verder ontwikkeld in de komende vijf dagen. Het Invest 94L-systeem wordt nauwlettend gevolgd, omdat hij het actiefst is van de drie. De andere twee - Invest 92L en Invest93L – hebben volgens het NHC geen kans om zich in de komende dagen te ontwikkelen tot stormen.

Maar Invest 93L - een storing in de buurt van de zuidoostelijke Bahamas, kan hevige regenval brengen voor grote delen van die archipel. Het ander systeem is een zwak lagedrukgebied in de Zuidoost Golf van Mexico.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May